6 TIPS VOOR EEN MOBIELVRIENDELIJKE WEBSITE

Wist je dat mobiele gebruikers vijf keer (!) meer geneigd zijn om een website te verlaten als deze niet geschikt is voor mobiel gebruik? Maar hoe maak je een mobielvriendelijke website die voor iedereen toegankelijk is? Lees snel verder om erachter te komen hoe je jouw desktop website transformeert naar een pocket website. En daarmee de mobiele gebruikerservaring verbetert.

1. ONTWERP EEN RESPONSIEF DESIGN

Geef jouw website de kracht van aanpassingsvermogen! Ontwerp een responsief design dat zich moeiteloos aanpast aan elk schermformaat. Een flexibele website wordt op elk apparaat optimaal weergegeven, of het nu een desktop, laptop, tablet of mobiel is.

2. GEBRUIK LEESBARE LETTERTYPES

Maak een websitebezoek prettig, door te kiezen voor lettertypes die zelfs op een klein scherm leesbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat lezers de tekst gemakkelijk kunnen scannen en begrijpen. Zo komt jouw boodschap beter over en wordt deze sneller opgenomen en onthouden.

3. ZORG VOOR MAKKELIJKE NAVIGATIE

Houd het simpel voor jouw websitebezoekers. Een minimalistisch ontwerp met een eenvoudige en duidelijke lay-out, maakt navigeren op een klein scherm appeltje-eitje. 

4. OPTIMALISEER AFBEELDINGEN EN VIDEO’S

Verbeter de gebruikerservaring door afbeeldingen en video’s te comprimeren en verkleinen voor mobiele apparaten, waardoor ze sneller laden. Zo houd je de aandacht van jouw bezoekers vast.

5. WEG MET VERVELENDE POP-UPS

Laat je websitebezoekers niet afhaken. Vermijd pop-ups en andere onderbrekingen om de mobiele ervaring aangenamer te maken. Pop-ups worden ingezet om aanmeldingen of aanbiedingen te promoten. Maar vaak worden ze als irritant ervaren en hebben pop-ups juist een negatieve invloed op de gebruikerservaring. Overweeg om de informatie op andere manieren te laten zien. Gebruik bijvoorbeeld call-to-action knoppen of contactformulieren om websitebezoekers aan te moedigen om actie te ondernemen. 

6. TESTEN, TESTEN, TESTEN

Test jouw website op meerdere mobiele telefoons om er zeker van te zijn dat het perfect werkt op allerlei schermformaten. 

Door het volgen van deze tips, creëer je een mobielvriendelijke website die op alle mobiele schermformaten goed werkt en waarmee je jouw ideale klanten bereikt, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Vergeet niet om jouw website regelmatig te testen en aan te passen om ervoor te zorgen dat deze blijft voldoen aan de behoeften en verwachtingen van jouw websitebezoekers.